Yoga

Yoga presupune asceza si meditatie.Ca si denumire,acest asnamblu de tehnici pentru dezvoltare spirituala,deriva din radacina yuj (sanscrita) tradus prin "a se alatura" sau "a se uni".Insasi termenul de Yoga permite adresarea unui vast ansamblu de tehnici fizice,mentale si spirituale.Daca yuj ne trimite cu gandul la o "legare","unire" sau "uniune",atunci ma intreb ce anume se uneste si cu ce,sau cine? As spune ca se unifica Spiritul in toate manifestarile sale si prin non-atasare presupune si mai mult,eliberare.Prin autodisciplina si practica sustinuta Yoga,constiinta profana nu ne mai risipeste si uniunea,unificarea sau legarea isi incepe manifestarea.Este Yoga si nu doar atat este.

Nor

     Daca esti la inceputul sau pe parcursul unui drum spiritual,sigur ai auzit ca aceasta lume este un loc minunat,fumos,perfect,doar ca noi,profanii,inca nu o percem in acest mod.Pentru unii dintre noi nu este valabil.Pentru mine si cei asemenea se simte o densitate mentala intre adevaratul Sine,cel dincolo de simtiri,ganduri,pareri si acea viziune idealista despre lume.

Continue Reading

Puncte si flori

Fiecare dintre noi avem un centru al microcosmosului personal,unde mergem cu cele mai intime probleme,impletim scenarii,mentalizam idei,construim planurile personale si ale celorlalti chiar.Ma gandesc la o zi din viata noastra,in care,ne trec prin minte zeci de mii de ganduri,la propriu.

Continue Reading

Gratia divina

Stiu,Stiu, este provocator … si in acelasi timp relaxant sa te gandesti la ce insemana si cum se manifesta Gratia Divina.Admit ca aceasta poate sa fie fluidul care uneste si anima Creatia,este insasi Creatia.Am o expresie care mi-a placut si anume ca harul Gratiei Divine este fericirea eterna manifesta aici pe pamant,iar fericirea este perfectiunea harului in Ceruri.

Continue Reading

Iluzia realitatii

Realitatea este o iluzie sau iluzia este o realitate ? Trebuie să stabilim una dintre variante ca fiind adevărate,să răspundem la vreo întrebare?,Nu!Nici măcar nu trebuie să scriu acest articol,dar o să intru in transă și o să traiesc iluzia că scriu un articol despre iluzii..........sper că incă mai sunteți cu mine.

Să luăm ca punct de plecare definiția din Dex a iluziei,care ne spune că este o percepție falsă a unui obiect prezent înaintea ochilor, determinată de legile de formare a percepțiilor sau de anumite stări psihice sau nervoase.

Continue Reading

  • 1
  • 2